Klassz gyerekes kiránduló program Salföldön

Salföldi majorban egy csacsi

Ha az északi parton jársz, ne hagyd ki a Káli medence tündéri kis faluját Salföldöt! 

Egész napos családi kirándulást javaslunk nektek a Balaton-felvidéken a gyerekekkel, ami garantáltan örök élmény marad majd a számotokra.

Kirándulásunk első állomásának a Csönge-hegyi Kilátót javasoljuk, ahonnan a nem mindennapi körpanorámás látnivaló ejthet rabul már a kirándulás legelején. Tiszta időben láthatunk a Balatonra, vagy akár a szomszédos Szentbékkálla kilátóját is felfedezhetjük. 

A kilátót a Pajta Galéria felől érdemes megközelíteni, és egy rövid séta után már elénk is tárul a Káli-medence szépsége. 

Következő állomáshelynek pedig a Bánya-Kert kulturális és családi élményközpont felkeresését javasoljuk. A Bánya-kert egészen különös hangulatot teremt közel két hektáros területén gyerekprogramokkal, és elsőrangú pizzájával, és hipszter hangulatával. Itt egy teljesen gondtalan kikapcsolódás vár a szülőkre, tekintettel arra, hogy a terület teljesen körbezárt, és a hagyományos szabadtéri játékok, és a hatalmas homokozó, úgy köti le végre az örökmozgó gyerekeket, hogy a szülők közben teljes nyugalomban ihatják frissítőjüket, vagy fogyaszthatják a különleges közel-keleti mezéket.  

Nem egyszerű feladat aztán rávenni a gyerekeket innen a tovább indulásra, de mindenképp érdemes felkeresni az alig 3 kilométerre fekvő Salföldi Majort is. 

A Major a Balaton-felvidéki Nemzeti Park működtetésében álló hagyományos gazdaság kisállat simogatóval, és a hozzá tartozó kiskerttel, táj jellegű épületeivel. Régi idők gazdálkodásába nyerhetünk itt bepillantás hagyományos mezőgazdasági eszközöket, és a kisbirtokok egykori eszközeit tekinthetjük meg itt. 

A Salföldi Majornál érdemes picit hosszabb időt eltölteni, mert rengeteg érdekes dolog vár rátok. A gyerekek nagyon élvezni fogják az állatsimogatót, ahol közelről megismerhetik a kisállatokat, és akár megsimogathatják őket is. A kiskertben pedig felfedezhetik a növények világát, és megtapasztalhatják a természet közelségét.

Az épületek között sétálva visszarepülhetünk az időben, és betekintést nyerhetünk a régi idők gazdálkodásába. Megcsodálhatjuk a hagyományos mezőgazdasági eszközöket és a kisbirtokok egykori gépeit is. A Salföldi Major autentikus hangulata valóban feleleveníti a múltat, és értékes ismeretekkel gazdagítja a gyerekeket.

Egy ilyen gazdag és tartalmas kirándulás után a gyerekek még sokáig emlékezni fognak a Salföldi kalandokra. Az egész napos program során nem csak szórakozást találtok, hanem értékes élményeket is, amelyek hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez és tudásához.

Így hát, ha szeretnétek egy igazán klassz gyerekes kiránduló programot Salföldön, akkor ne habozzatok, hanem irány a Csönge-hegyi Kilátó, a Bánya-Kert és a Salföldi Major! Garantáltan jó hangulatú és felejthetetlen élményekkel teli napotok lesz a gyerekekkel együtt. Ne feledjétek, hogy a természet, a kultúra és a szórakozás tökéletes összhangját találjátok itt, a Balaton-felvidék gyöngyszemében, Salföldön