Hétfő22jul21:00Hétfő22:40Bánya Kertmozi // Kék Pelikan // Vetítés és közönségtalálkozó // Bánya Kert // Salföld21:00 - 22:40

Program részletek

Kék Pelikan | magyar animációs dokumentumfilm | 2024 | 79 perc

Három Nyugatra vágyódó jóbarát rájön, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki – a ‘90-es évek derekán elindul Budapesten a jegyhamisítás, hogy utazni lehessen.

Csáki László, a Magyar Filmszemlén és a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon többször díjazott, Balázs Béla-díjas író-rendező éveken át készített interjúkat olyan érintettekkel, akiknek az életére sorsfordító hatást gyakoroltak azok a nemzetközi utazások, melyeket a kék Pelikan indigóval hamisított vonatjegyekkel tettek. A film az ő történeteik humoros, rendszerkritikus és heistfilmes elemeket felvonultató, magyar slágerekkel teli feldolgozása – méghozzá Magyarországon egyedülálló módon animációs dokumentumfilm formájában.

A Kék Pelikan a valós – saját hangjukon megszólaló – szereplők mellett olyan színészek tolmácsolásában meséli el a történteket, mint Lévai Norman, Tegyi Kornél, Kenéz Ágoston, Börcsök Olivér, Rujder Vivien, Olasz Renátó, Thuróczy Szabolcs, Csőre Gábor, Trokán Nóra és Csoma Judit, a zenei aláfestést pedig ismert magyar kultzenekarok biztosítják, mint például a Bonanza Banzai, a Kispál és a Borz vagy a Hiperkarma.

Nézzetek bele! >>> https://www.youtube.com/watch?v=oPUKKYJaM_o

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ >>> Csáki László, a film írója és rendezője, Ács Zsuzsanna, a film egyik színezője, kreatív munkatársa és egyben szereplője és Rozgonyi Zoltán, szintén a film szereplője a vetítés után velünk marad beszélgetni.

Ha utaztál hamis vonatjeggyel nyugatra, azért, ha nem, akkor meg azért gyere el, nézd meg és maradj velünk a közönségtalálkozóra is! >>> 21:00-kor kezdünk. >>> 12 éven aluliaknak nem ajánlott! >>> Kertmozi programjaink ingyenesen látogathatóak.

Idő

2024-07-22 21:00 - 2024-07-22 22:40

Helyszín

Bánya kert

Salföld, 8256