Csütörtök27jul19:00Csütörtök20:00Déri Miklós: Bebírók körkép - kiállításmegnyitó / / Kultháló VEB2023 program19:00 - 20:00

Déri Miklós: Bebírók körkép - kiállításmegnyitó

Program részletek

Bebírók körkép – kiállításmegnyitó

Déri Miklós a Káli-medence egy jellegzetes pontján, Szentbékkálla határában 24 óra alatt kétóránként, a körpanorámát 30 fokos részekre osztva készített portréi a régióban élőkről – helyiek és bebírók kapcsolatáról szólnak.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros programjainak kiemelt célja, hogy a régiót művészeti és kulturális eszközökkel újradefiniálja. Ezért e kiállítás esetében is a helyi szereplőkön van a hangsúly.

A tavalyi Bebírók sorozat továbblépett egy másik formátumba, és folytatódik az a szál, ami az akkori kérdésfelvetésekkel elindult: a kapcsolat az ideköltözők és a helyiek között, a testek beszéde, az arcok tükre – és minden, amit mesélnek.

A képzőművészet a Kultháló bázisokon a látni tanulás művészetét jelenti, ahol a kortárs képzőművészet falait lebontva személyes közelségből, szokatlan intenzitással találkozhatunk a művészetekkel és a művészekkel.

A hétköznapok részévé váló képzőművészet a lokális adottságokból kiindulva, neves meghívottak közreműködésével az egyetemes felé törekszik, ahol a művészet velünk és általunk történik.

A Bebírók kiállítás már 2022-ben óriási érdeklődést váltott ki a Bánya kertben, kifejező formájaként annak a párbeszédnek, amit a körülöttünk élők folytatnak.

A kiállítás egy hónapon keresztül, augusztus 27-ig látogatható a Bánya kert fás ligetében, a tanösvényen haladva.

A képek szereplői:
Váradi Júlia
Orbán Tímár Kata
Döbröntei Ildikó
Puskás Ferenc
Handlovits Julianna
Horváth Lídia
Takács József
Kiss Katalin
Lájer János
Mihály Csongor
Vörös Tímea
Nagy Gyula

A program támogatója a VEB2023 Kultháló projekt
#kulthalo #VEB2023
Portrait exhibition by Miklós Déri photographer about the residents and local people, photographed at one of the beautiful landscapes of Káli-medence. At the Kultháló bázis the culture happen to us and by us, and this exhibition is a particular way to represent the connection and the dialogue between local habitants. Last year’s former exhibition was quite successful, come and join us to visit the following phase! Exhibition is available in the woods at Bánya kert until 27th August.

Idő

2023-07-27 19:00 - 2023-07-27 20:00

Helyszín

Bánya köztér

Salföld, 8256