Péntek11aug21:30Péntek23:00MINE ⁝ SENA DUB / / Kultháló VEB2023 program21:30 - 23:00

Sena egy igazi zenei kaméleon, minden nehézség nélkül belesimul az adott környezetbe, legyen az reggae vagy rock zene, disco vagy hiphop, de nem okoz számára gondot gospelt énekelni egy pápai szentmisén vagy duettezni Presser Gáborral sem.

Program részletek

Sena egy igazi zenei kaméleon, minden nehézség nélkül belesimul az adott környezetbe, legyen az reggae vagy rock zene, disco vagy hiphop, de nem okoz számára gondot gospelt énekelni egy pápai szentmisén vagy duettezni Presser Gáborral sem.

Sena a sok sikeres zenei tapasztalat ellenére nem egy hivalkodó típus, zenéjében igyekszik mindig a saját integritását megőrizni és a számára oly fontos üzeneteket közvetíteni.

Habár könnyűszerrel csavarja ujja köré a közönségét könnyed slágerekkel, számára a kihívást a mélyebb, meditatívabb, több figyelmet igénylő előadások jelentik.

Ezért is hozta létre új formációját a Sena Dagadubot.
A Sena Dub műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg.

A jamaikai dub, a jazzfuvola és Sena füstös hangja egy igazán egyedi hangulatot teremt.

Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív, megmutatja, hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban. Igyekszik elrugaszkodni a három perces dalok sémájától és szabadon engedni a zenét, amit manapság hajlamosak vagyunk aranykalitkába zárva tartani.

Sena Dagadu – ének
Élő Márton – billentyű, elektronika
Pásztor Ákos – fuvola

A MINE idei eseményei a Kultháló bázisok könnyűzenei provinciákat felvonultató sorozatába illenek, amelyekkel a könnyűzene a mindennapjainkban betöltött szerepét hivatott kiemelni, és az ehhez tartozó zenei nevelési feladatokból is kivesszük a részünket. Mindemellett a MINE a Bánya kert jellemző műfajával, a jazz-zel közös kapcsolódási pontokra is szeretne rávilágítani, lehetőséget ad a helyi előadóknak, valamint a közönség aktív részvételét segíti elő zenés workshopjaival.

Az eseményt a VEB2023 Kultháló projekt támogatja.

A belépés ingyenes!

Sena is a true musical chameleon, fitting into any environment without any difficulty, be it reggae or rock, disco or hip-hop, and she has no problem singing gospel at a Papal mass or duetting with Gábor Presser. Sena,despite all of her successful musical experiences,is not the showing-off type, and always tries to keep her music in tune with her own inner unity while conveying the messages that are crucial to her.Although she can easily wrap her audience around her finger with light-hearted hits,the real challenge for her is to perform deeper, more meditative, attention-demanding pieces.SenaDub presents the meditative, spiritual face of the singer.Jamaican dub, jazz flute and Sena’s smoky voice create a truly unique atmosphere.The music does not hurry anywhere, it is once varied but repetitive; it shows that sometimes, it is worth slowing down to look around in this endlessly accelerated world. It attempts to break away from the pattern of three-minute songs and release music, which nowadays we tend to keep locked in a golden cage.

Idő

2023-08-11 21:30 - 2023-08-11 23:00

Helyszín

Bánya köztér

Salföld, 8256