Szombat12aug11:00Szombat12:00MINE X BÁNYA JAZZ • Erik Truffaz workshopja • Kultháló VEB2023 program11:00 - 12:00

MINE X BÁNYA JAZZ • Erik Truffaz workshopja-2023-08-12

Program részletek

Erik Truffaz francia-svájci trombitaművész karrierje során rengeteg időt és energiát áldozott a következő generáció zenei nevelésének.

Workshopjai már számos zenésznek nyújtottak fejlődési lehetőséget.

A Kultháló programnak köszönhetően most a régió zeneiskolásainak, fiatal fúvósainak tart zártkőrű workshopot.

A workshop napján, este Erik Truffaz és Vázsonyi János szaxofonművész közös fellépése zajlik a helyszínen, mely szintén ingyenesen látogatható.

A workshop célja, hogy a régió növendékei élőben találkozzanak egy nemzetközileg ismert és sikeres művésszel, megismerkedjenek vele és tanuljanak tőle egy délelőtti foglalkozás során.

Szeretnénk bátorítani a fúvós növendékeket, hogy jelentkezzenek és vegyenek részt,

𝗶𝘁𝘁 𝗹𝗲𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘇𝘁𝗿𝗮́𝗹𝗻𝗶: https://forms.gle/dtu6vtMFmz8n3Fm86

Az esemény az egész nyáron át tartó Bánya Jazz sorozat része, amelyben szeretnénk a jazz és a felmerülő komolyzenei vonatkozások elméleti hátterét közérthető formában a közönség elé tárni.

Ehhez a koncertek előtt Vázsonyi János előadásai, lejátszólisták rendszeres közzététele és zenehallgatások járulnak hozzá.
https://open.spotify.com/user/31ttkvs7fxcwi7wui67oroawd7cm

Erik Truffaz 1960-ban született svájci zenészt szaxofonos édesapja vezette be a zene professzionális világába.
A trombitás tíz évesen kezdett fellépni apja tánczenekarában. 16 éves korában hallotta Miles Davis Kind of Blue című dalát, a nagy jazztrombitás zenéje inspirálta, és útja a svájci Genfi Konzervatóriumba vezetett.
Truffaz kivételes jazz-fúziós tehetsége miatt a francia Jury du Concours National de la Defense elnyerte az 1991-es Prix Special díjat, amely Franciaország legrangosabb jazz-díja. 1991-ben lépett először fel a Montreux Jazz Fesztivál színpadán, majd a Blue Note Records 2000-ben szerződtette Truffazt, és kiadta a The Mask című kiadványt. Truffaz második Revisite és harmadik Mantis korongja úttörő volt azzal, hogy drum’n’bass és hip-hop ritmusok is szerepeltek rajta, és ezek az albumok hozták meg számára az igazi áttörést.

A Bánya kertben tartandó esti koncerten is elektronikus zenei kísérettel látjuk majd játszani, dj Nora Matisse és Vázsonyi János közreműködésével.

A sorozat többi részében Tony Lakatos, Roby Lakatos, Krulik Zoltán fellépéseit lehet meghallgatni, és az ezekhez kapcsolódó előadásokon részt venni.

A programot a VEB2023 Kultháló projekt támogatja

#kultháló #veb2023

——————————

The French-Swiss trumpeter Erik Truffaz made a lot of workshops and gave a possibility for young musicians to step forward in their career. This time the students of the region are able to learn and improve with Him at this closed workshop event.

Idő

2023-08-12 11:00 - 2023-08-12 12:00

Helyszín

Bánya köztér

Salföld, 8256