Csütörtök06jul19:00Csütörtök20:00Portré⁴ / / Kultháló VEB2023 program19:00 - 20:00

Program részletek

Portré4 – Portré a negyediken | kortárs fotók a Bánya Kertben

Idén a Bánya Kertben több formában is megjelenik a kortárs fotó.

Ezen a kiállításon négy olyan fotográfus 23 munkáját válogattuk össze, akik a Balatonnál élnek-éltek, vagy a Balatonról alkotnak, és a tavalyi formát követve, amelyet Déri Miklós hozott a Bányába, idén is nagyméretű vásznakban gondolkodtunk.

Négy teljesen eltérő életkorú, életművű, eltérő stílusban alkotó fotográfus munkásságában nehéz megtalálni a párhuzamokat, közös pontokat.

Ezúttal az emberábrázolás a közös terep, igaz, a négy művész a portrézás eltérő hagyományainak útjain indult el, mégis, a nézőre szegezett tekintettől az arctalanságig mind a négyen eljutottak.

Így fér meg egymás mellett a fotóriporteri realizmus (Pályi Zsófia), a Káli-medencében készült, reneszánszt idéző festmény-szerű portré (Mészáros László), a poszthumán fantáziavilág (Verebics Ágnes) és a „lírai” fotográfia (Török László).

Kiállító művészek: PÁLYI Zsófia, VEREBICS Ágnes, MÉSZÁROS László, TÖRÖK László

A kiállítás kurátora: MESTERHÁZY Fruzsina

Borítókép: Mészáros László

Contemporary photography will represented in the Bánya Kert this year again in more formats. We have selected 23 works by four photographers who live, have lived or working at Lake Balaton, and following last year’s tradition started by Déri Miklós at Bánya, we are thinking in large-scale canvases this year as well.

Photo artists: Zsófia PÁLYI, Ágnes VEREBICS, László MÉSZÁROS, László TÖRÖK
Curator: Fruzsina MESTERHÁZY

#kulthalo #veb2023

Idő

2023-07-06 19:00 - 2023-07-06 20:00

Helyszín

Bánya köztér

Salföld, 8256